NE HAGYD MAGAD BECSAPNI

A waxokról bővebben, avagy ne hagyd magad becsapni!

 

Egyre több információt találhatsz az interneten a waxos szőrtelenítésről. Rengeteg kép, videó kering, amelyek hihetetlen szőrtelenítési eljárásokat, lenyűgöző eredményeket mutatnak. A net tele van webshopokra, oldalakra mutató hirdetésekkel, ahol varázslatos új generációs waxokat lehet megvásárolni.
 

Nézzük meg a waxokat és azok összetételét, hogy ne kerülj reklámcsapdába és ne tudjanak megtéveszteni! Ehhez vegyünk egy csomag waxot, és nézzük meg a címkét!


MINDEN tisztességes gyártónak részletes információkat kell közölnie a wax gyártójáról, összetételéről a csomagoláson. Ha hiányoznak ezek a részletek, akkor tiszta lelkiismerettel tedd félre ezt a waxot, és felejtsd el!


Nézzük meg az összetételt! Mi is pontosan a szőrtelenítő wax?


Első helyen mindig a fő összetevőt találhatjuk. Ez a wax alapja, amely biztosítja a tapadást a szőrszálakhoz. A Glyceryl Rosinate a természetes fenyőgyanta, amely az összes természetes wax alapja. A klasszikus természetes waxok jelenleg is nagyon népszerűek.
 

*Glyceryl Rosinate (Természetes fenyőgyanta)

A szintetikus alapú waxok fejlettebbek. Ezek alapja a Polycyclopentadiene hydrogenate, a szintetikus gyanta. A teljesen szintetikus waxok nem tartalmaznak természetes fenyőgyantát, amely irritációt és allergiát okozhat. A szintetikus waxok érzékeny bőrűek számára is alkalmasak.

 

*Polycyclopentadiene Hydrogenate (Szintetikus gyanta)

A szintetikus waxok egyik alkotóelemeként jelölt PEG-3, a kombinált wax. Természetes összetevőket is tartalmazhat, ideértve a fenyőgyantát (Glyceryl Rosinate). A PEG-3 alapú waxok is teljes mértékben és könnyedén eltávolíthatók a bőrről, anélkül, hogy kisebb darabok maradnának vissza.

Ezután következik egy funkcionálisan fontos összetevők csoportja, amelyek befolyásolják a wax tulajdonságait. Ide tartoznak többek között az olajok. Szinte mindegyik wax tartalmaz olajat. A kis olajmennyiségnek köszönhetően rugalmassá válik, és megkönnyíti a felmelegítést. Abban az esetben, ha sok olaj szerepel az összetevők listájában, akkor a wax tapadási tulajdonságai minimálisra csökkennek. A sok olajat tartalmazó waxok túl lágyak és könnyen megfeszülnek a bőrön. Nagy területek kezelésére ajánlják, de a szőrszálak eltávolítása minimálisra csökken, mivel a nagy mennyiségű olaj csökkenti a tapadást.

Manapság egyre több gyártó kezdi használni a 
FILM WAX kifejezést.


Örömünkre szolgál, ha más piaci szereplők is ötletet meríthetnek termékeinkből, felhasználva azt a fejlődéshez.


Ha film waxot választasz, keresd a Copolymer-t vagy a Polymer-t az összetevők között! A polimerek, más szavakkal a gumi-adalékanyagok rugalmasságot adnak a waxnak, amely lehetővé teszi, hogy az fóliaként könnyen kinyúljon, elterüljön a bőrön, és könnyen eltávolítható legyen anélkül, hogy a tapadási tulajdonságot elvesztené! A polimereket tartalmazó film waxok nem törnek, nagyon rugalmasak és lágyak, tökéletesen tapadnak a szőrszálakhoz.

Csakis a waxok valós polimertartalma jogosíthat fel bármely gyártót arra, hogy a terméket 
FILM WAX-nak nevezze!


Az Italwax film waxok élvonalbeli, új generációs waxok!
 


A waxok fő összetevői:
 

 • Glyceryl Rosinate: Fenyőgyanta.
 • Polycyclopentadiene Hydrogenate: Szintetikus gyanta.
 • PEG-3: kombinált wax, szintetikus vegyület.
 • Copolymer: Gumi vegyületek.
 • Cera Alba: Méhviasz.
 • Cera Microcristallina (mikrokristályos viasz): olajból származó paraffinviasz. Kötőelem, stabilizátor.
 • Colophonium (gyanta): Párologtatás eredményeként megszilárdult fenyőgyanta.
 • Paraffinum Liquidum: Ásványolaj.
 • Természetes olaj: Növényi olaj.
 • Titán-dioxid: fehér színű összetevő, befolyásolja a wax színét, sűrítésre szolgál.
 • Csillám: megtalálható az összes gyöngyház színű waxban.

 

*Tiltott az oldal bármely tartalmának felhasználása a tulajdonos engedélye nélkül!

*Forrás: www.italwax.com